A. Lange & Söhne Datograph Χρονογράφος Με Πανόραμα Ημερομηνία “Handwerkskunst”, Ρεπλικα

Πριν από είκοσι πέντε χρόνια, η A. Lange & Söhne κυκλοφόρησε το πρώτο της ρολόι μετά την επιστροφή στην ωρολογοποιία ακριβείας – τον χρονογράφο AUTOGRAPH με Πανόραμα Ημερομηνία. Σήμερα, αυτό το κλασικό έχει ενημερωθεί με ένα νέο μοντέλο που αναδεικνύει την εξαιρετική δεξιοτεχνία και τη μοναδική αισθητική του A. Το Lange & Söhne, με τις εξαίσιες λεπτομέρειες του, είναι προσεκτικά διακοσμημένο από τους τεχνίτες της μάρκας. Ο χρονογράφος DATOGRAPH με πανοραμική ημερομηνία “HANDWERKSKUNST” είναι μια περιορισμένη έκδοση με σπάνια και εξαίσια διακοσμητικά καντράν και κίνησης. Ρεπλικα.

Από την κυκλοφορία του το 1999, ο χρονογράφος AUTOGRAPH με Πανόραμα Ημερομηνία θεωρούνταν πάντα ως σημείο αναφοράς για αυτόν τον τύπο ρολογιού. Τον Απρίλιο του 2024, για να τιμήσει την 25η επέτειό της, οι A. Lange & Söhne θα παρουσιάσουν δύο νέες δημιουργίες για αυτό το μηχανικό αριστούργημα: τον DATOGRAPH Chronograph Power Reserve Indicator σε λευκό χρυσό 18 καρατίων με μπλε καντράν και το DATOGRAPH Chronograph Perpetual Calendar Tourbillon “Lumen”. Χρυσός από μέλι 18 καρατίων.

Σπάνιες και ασυνήθιστες λεπτομέρειες

Οι A. Lange & Söhne παρουσιάζουν την περιορισμένη έκδοση DATOGRAPH Chronograph

Ρολόι “HANDWERKSKUNST” για να προσθέσετε στην ήδη συναρπαστική 25η επέτειο. Τα διακριτικά διακοσμητικά στοιχεία προσθέτουν μια εκλεπτυσμένη πινελιά στο κλασικό καντράν αυτού του ρολογιού. Από το 2011, η A. Lange & Söhne κυκλοφόρησε περιορισμένες εκδόσεις μοναδικών ρολογιών με το όνομα “HANDWERKSKUNST”, με όμορφα διακοσμημένα καντράν και κινήσεις. Με την υπομονή, την εμπειρία, τα στραβά μάτια, τα σταθερά χέρια και την αδιάκοπη αναζήτηση των λεπτομερειών, οι διακοσμητές και χαράκτες της A. Lange & Söhne έχουν οδηγήσει τη διάσημη διαδικασία διακόσμησης της μάρκας σε ένα νέο επίπεδο.

Σκαλιστικό καντράν: εξαιρετική δεξιοτεχνία σε μικρό χώρο.

Το μαύρο επικαλυμμένο με ρόδιο κύριο καντράν και το ανοιχτό γκρι ενσωματωμένο καντράν του ρολογιού χρονογράφου μεγάλου ημερολογίου AUTOGRAPH “HANDWERKSKUNST” είναι εξαιρετικά σκαλισμένα, παρουσιάζοντας ένα λεπτό τρισδιάστατο εφέ φωτός και σκιάς. Ο χαράκτης χρησιμοποιεί μια ειδική σμίλη γραμμής για να χαράξει μια εξαιρετική επιφάνεια κόκκων κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Οι τεχνίτες της μάρκας πρέπει να δημιουργήσουν μια ομοιόμορφη υφή σε ένα μικροσκοπικό επίπεδο και να διατηρήσουν ορισμένα στοιχεία καντράν, όπως το κυρτό λογότυπο Lange, τις λεπτές και μεταχειρισμένες ζυγαριές και τις ζυγαριές ταχυμέτρου. Αυτά τα στοιχεία απηχούν το ελαφρώς χαμηλωμένο υποεπιλογέα και το μεγάλο παράθυρο ημερολογίου και είναι καθαρά και εντυπωσιακά στο ανάγλυφο περίγραμμα, σχηματίζοντας έντονη αντίθεση με το σκούρο φόντο. Οι τεχνίτες της μάρκας πρώτα λοξοτομούν τις άκρες των ένθετων ζυγών και των ρωμαϊκών αριθμών, φινιρίζουν την επιφάνεια με σατινέ και στη συνέχεια τα τοποθετούν προσεκτικά στο καντράν ξεχωριστά. Οι δείκτες αυτού του ρολογιού “HANDWERKSKUNST” είναι επίσης προσεκτικά κυκλικοί λοξότμητοι και σατινέ.

Ο μαύρος επίπεδος γυαλισμένος μοχλός χρονογράφου δείχνει την κορυφή της τέχνης φινιρίσματος του Lange.

Η εξαιρετική δεξιοτεχνία αντικατοπτρίζεται επίσης στις λεπτομέρειες της κίνησης L951.8 του εργοστασίου ρολογιών Lange. Για παράδειγμα, ο τεχνίτης γυαλίσματος εφαρμόζει μαύρο βερνίκι στην επιφάνεια του μοχλού του χρονογράφου. Αυτή η εξαιρετικά χρονοβόρα και σπάνια διαδικασία διασφαλίζει ότι το προσπίπτον φως διαθλάται μόνο προς μία κατεύθυνση. Η επιφάνεια του μοχλού έχει ένα εφέ που μοιάζει με καθρέφτη από ορισμένες γωνίες, ενώ φαίνεται φωτεινό μαύρο σε άλλες γωνίες. Εμπνευσμένο από τα ρολόγια τσέπης του παρελθόντος, το γερμανικό ασημί κόντρα πλακέ 3/4 έχει μια κοκκώδη επιφάνεια που συμπληρώνει τη διαδικασία τρεμάμενου καντράν. Η μηχανική ομορφιά της χειροκίνητης κίνησης περιέλιξης μπορεί να φανεί μέσα από το κάτω κάλυμμα από κρυστάλλινο ζαφείρι.

Χειροποίητος κόκορας ισορροπίας με σχέδιο αμπέλου

Το χαραγμένο στο χέρι σχέδιο του κρουνού ισορροπίας είναι μοναδικό. Αυτό το μικρό και εξαίσιο στοιχείο κίνησης είναι διακοσμημένο με ένα χειροποίητο σχέδιο αμπέλου, το οποίο κάνει το ρολόι AUTOGRAPH Panorama Date Chronograph “HANDWERKSKUNST” να ξεχωρίζει. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή γκραβούρα Lange, το μοτίβο της αμπέλου είναι ανάγλυφο: βασίζεται σε ένα ελαφρώς ανυψωμένο μεταλλικό επίπεδο, όχι πελεκημένο. Ο χαράκτης χρειάζεται εξαιρετική υπομονή για να αφαιρέσει προσεκτικά όλα τα υλικά εκτός από το σχέδιο. Τα φυτικά μοτίβα είναι ένα παραδοσιακό στοιχείο σχεδιασμού με μακρά ιστορία στο Lange. Ήδη από την ίδρυση της μάρκας τον 19ο αιώνα, το πρώτο ρολόι τσέπης ακριβείας ήταν διακοσμημένο με φυτικά σχέδια. Επομένως, αυτή η κίνηση μπορεί να θεωρηθεί ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα της Lange στη μηχανική και τεχνική αισθητική των ρολογιών χρονογράφου.

Το ρολόι DATOGRAPH Panorama Date Chronograph “HANDWERKSKUNST” είναι το όγδοο έργο με το όνομα “HANDWERKSKUNST” και είναι εξοπλισμένο με θήκη από χρυσό 18 καρατίων με διάμετρο 41,0 mm και πάχος 13,1 mm. Λόγω της εξαιρετικής χειροτεχνίας του, αυτό το αριστούργημα περιορίζεται σε 25 κομμάτια παγκοσμίως και πωλείται αποκλειστικά στις μπουτίκ Lange. Στα τέλη Αυγούστου 2024, θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση ρολογιών high-end “Watches and Wonders” της Σαγκάης 2024. Θα παρουσιαστεί μεγαλοπρεπώς στην έκθεση αυτοκινήτων αντικέ Concours of Elegance που πραγματοποιείται την ίδια ώρα στο Hampton Court Palace στα προάστια του Λονδίνου.

Η έξυπνη δεξιοτεχνία του Lange έχει φτάσει σε νέα κορύφωση στο μεγάλο ημερολογιακό χρονογράφο AUTOGRAPH “HANDWERKSKUNST”. Είτε μέσα από το καντράν είτε από το κάτω κάλυμμα από κρυστάλλινο ζαφείρι, οι γοητευτικές λεπτομέρειες φαίνονται πλήρως, μάρτυρες των εξαιρετικών επιτευγμάτων των τεχνιτών χαρακτικής και διακόσμησης. Αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία και οι λεπτομέρειες φινιρίσματος είναι όλα προσεκτικά κατασκευασμένα στο χέρι, δείχνοντας την ομορφιά που δεν μπορεί να αντικαταστήσει οποιοδήποτε μηχάνημα».

Μια Σύντομη Ιστορία Του Μηχανικού Ρολογιού Του Explorer, Rolex Ρολογια

Σε σύγκριση με άλλες σειρές, ο Explorer είναι χαμηλών τόνων, χωρίς περίπλοκες λειτουργίες, και παραλείπει ακόμη και το ημερολόγιο με ένα απλό ρολόι τριών χεριών. Μόλις αργότερα κυκλοφόρησε η ελαφρώς πιο περίπλοκη λειτουργία ημερολογίου και διπλής ώρας του Explorer II.

Ήδη από τη δεκαετία του 1930, η Rolex άρχισε να χορηγεί έργα εξερεύνησης για την προώθηση της στιβαρής και ανθεκτικής εικόνας των ρολογιών της, συμπεριλαμβανομένου του έργου αναρρίχησης στα Ιμαλάια. Οι εξερευνητές φορούν ρολόγια Rolex Oyster Perpetual, χάρη στη θήκη στρειδιών και την αυτόματη κίνησή τους, που εξασφαλίζουν ακριβή χρονομέτρηση. Αυτό επιτρέπει στους εξερευνητές να μην φοβούνται την κορυφή, να αντιμετωπίζουν ήρεμα τις ακραίες καιρικές συνθήκες και να ολοκληρώνουν τις εργασίες άριστα. Rolex ρολογια.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1940, τα ρολόγια Rolex είχαν αναγνωριστεί από όλους και τα φτερά τους είχαν γίνει ολοκληρωμένα. Εκείνη τη στιγμή, η ανώτερη διοίκηση της Rolex άρχισε να σχεδιάζει πώς να τοποθετήσει και να διαφοροποιήσει τα προϊόντα της. Μετά από έρευνα αγοράς, λάνσαρε πολλά στυλ εποχής τη δεκαετία του 1950. Το Explorer ήταν η πρώτη σειρά επαγγελματικών ρολογιών Rolex.

Κατά σύμπτωση, στις 29 Μαΐου 1953, η πρώτη ανάβαση στο Έβερεστ στην ανθρώπινη ιστορία συνέπεσε πολύ με τη σειρά Rolex Explorer. Η Rolex προώθησε δυναμικά τον συνδυασμό ορειβασίας και εξερεύνησης, που πυροδότησε αμέσως αυτό το μακροχρόνιο επαγγελματικό αθλητικό ρολόι με τρεις μεγάλους δείκτες και 369 κλίμακες που έχουν σαρώσει τον κόσμο.

Αυτά τα τρία ανήκουν σε πρώιμους εξερευνητές. Λόγω προβλημάτων δύναμης, δεν μπορώ να καταλάβω την πραγματική λήψη και αξιολόγηση φωτογραφιών, επομένως μπορώ να τις μοιραστώ μαζί σας μόνο μέσω διαδικτυακών φωτογραφιών. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει ότι αυτοί οι τρεις αντίκες εξερευνητές κυκλοφόρησαν στη χρυσή εποχή της Rolex.

Αν και ο σχεδιασμός του καντράν μοιάζει με τη φούσκα του προκατόχου, ήταν κλασικό. Οι θέσεις 3, 6 και 9 η ώρα χρησιμοποιούν ψηφιακές κλίμακες, η μεσημεριανή θέση είναι ένας σημαντικός δείκτης τριγώνου και οι άλλες θέσεις είναι κλίμακες ράβδων. Η αντιπροσωπευτική βελόνα της Mercedes-Benz είναι επίσης απαραίτητη. Ακολουθεί ένα μικρό επεισόδιο: Η βελόνα της Mercedes-Benz εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο πίσω μέρος της φούσκας και αργότερα έγινε το σήμα αναγνώρισης των επαγγελματικών ρολογιών Rolex. Από τότε, έχει παραμείνει ως επί το πλείστον ίδια.

Κωδ.1016 Επιχρυσωμένο Καντράν

Ας ξεκινήσουμε κατευθείαν από την τέταρτη γενιά, το 1016. Δεδομένου ότι ο χρόνος παραγωγής των τριών πρώτων γενεών είναι σχετικά σύντομος και η ποσότητα είναι επίσης σπάνια, δεν χρειάζεται οι περισσότεροι φίλοι ρολογιών να εμβαθύνουν σε αυτόν τον τομέα. Το Ref.1016 είναι το μοντέλο με τον μεγαλύτερο χρόνο παραγωγής στη σειρά Explorer. Υπάρχουν διάφορες ιστορικές εκδόσεις στα 26 χρόνια κατασκευής, από το 1963 έως το 1989. Για τους λάτρεις του Explorer, το γύψινο καντράν είναι απαραίτητο. Εκτός από το φωτεινό ράδιο γύψου, η πρώιμη χειροτεχνία του καντράν είχε επίσης το χρυσό πηνίο Gilt Dial craft. Αυτή η εξαφανισμένη δεξιοτεχνία είναι επίσης ένα από τα σημεία πώλησης που έχει ενθουσιάσει η Vintage Rolex.

Κωδ.1016 Ύστερη Περίοδος

Στη μεταγενέστερη περίοδο, το φωτεινό καντράν του 1016 αντικαταστάθηκε με το φωτεινό τρίτιο T25, αλλά αυτό δεν επηρέασε τη φωτεινή κλίμακα του καντράν, που έγινε κίτρινο και έγινε αναποτελεσματικό μετά από πολύ καιρό. Ο ψηλός τοξωτός πλαστικός καθρέφτης με στιβαρή γεύση αντίκα τον κάνει ενδιαφέρον.

Κωδ.14270

Το 14270 κατασκευάστηκε από το 1989 έως το 2001. Η εμφάνιση έχει αλλάξει δραματικά από τον αντίκα Explorer: ο αρχικός ακρυλικός καθρέφτης αντικαταστάθηκε με πιο περίπλοκο γυαλί ζαφείρι. η ζυγαριά ήταν γεμάτη με φωτεινό ένθετο πλατίνας και ο αριθμός 369 δεν ήταν γεμάτος με φωτεινή μπογιά επειδή η περιοχή ήταν πολύ μικρή. Αυτό το ρολόι είναι επίσης πολύ αγαπημένο και επιδιωκόμενο από τους θαυμαστές του ρολογιού λόγω του αστεριού εφέ της Kimura Takuya, και έχει γίνει ένα δημοφιλές στυλ για αρχάριους.

Κωδ.114270

Το 114270 είναι μια τέλεια έκδοση του 14270, που παρήχθη από το 2001 έως το 2010. Ενώ το καντράν παραμένει αμετάβλητο, μια νέα κίνηση και νέα φωτεινή βαφή αντικαθίστανται. Αν και το 14270 είναι πιο δημοφιλές, από ορθολογική άποψη, η διαμόρφωση 114270 είναι πολύ υψηλότερη. Ας μην μιλήσουμε για τη διαφορά μεταξύ των κινήσεων 3000 και 3130.

Όταν επιλέγετε έναν Explorer 36 MM, προτείνω να επιλέξετε το 114270, το οποίο είναι γενικά σε καλύτερη κατάσταση, αντί να επιδιώκετε χωρίς σκέψη το 14270. Εξάλλου, η πιθανότητα προβλημάτων θα είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλώνει κανείς. Φυσικά, αν δείτε ένα 14270 με φωτεινά σημεία στο καντράν, μπορείτε επίσης να εστιάσετε σε αυτό.

Κωδ.214270

Το 2010, το 214270 έγινε ένα νέο προϊόν εποχής του Tan-1. Η διάμετρος του ρολογιού επεκτάθηκε από 36 mm σε 39 mm για να καλύψει τη ζήτηση του πελάτη για μεγάλο μέγεθος και η σχεδίαση του καντράν άλλαξε επίσης ανάλογα. Η ψηφιακή ζυγαριά 369 αντικαταστάθηκε με διαμόρφωση από συμπαγή λευκό χρυσό και το λογότυπο του EXPLORER μετακινήθηκε από πάνω προς τα κάτω.

Ο δείκτης έγινε σημείο κριτικής μεταξύ των θαυμαστών της Rolex. Η αναλογία δείκτη του νέου Tan-1 δεν ταίριαζε με τον επιλογέα. Ο δείκτης ήταν ο δείκτης μετοχής στο παλιό Rolex Submariner. Ο δεύτερος δείκτης ήταν λίγο μεγαλύτερος, αλλά οι δείκτες ώρας και λεπτών δεν ταίριαζαν με την αναλογία της κλίμακας καντράν. το χειρότερο ήταν το λεπτό. Η κλίμακα εσωτερικού κύκλου έδειχνε ξεκάθαρα ότι υπήρχε ακόμη απόσταση δύο χιλιοστών πριν μπορέσει να συνδεθεί.

Ίσως η Rolex βρήκε τη συνείδησή της και σταμάτησε να παράγει αυτό το Tan-1 το 2016 και λάνσαρε τη νέα έκδοση Tan-1 1.5. Επειδή το νέο Tan-1 άλλαξε ελάχιστα τον επιλογέα, ο αριθμός μοντέλου διατήρησε τον αρχικό 214270. Για διευκόλυνση της περιγραφής, ονόμασα τον Explorer 1, που κυκλοφόρησε το 2016 214270 Νέος για να το ξεχωρίσω.

Κωδ.214270 Νέο

Ο σχεδιασμός του 214270 New ουσιαστικά επιστρέφει στο στυλ του 114270. Χάρη στο μεγαλύτερο καντράν, οι αριθμοί 369 είναι κούφιοι και γεμίζουν με φωτεινά υλικά, καθιστώντας ευκολότερη την αναγνώριση της ώρας σε ένα σκοτεινό περιβάλλον.

Η αναλογία του δείκτη έχει επίσης βελτιστοποιηθεί εκ νέου, γεγονός που ευχαριστεί τους θαυμαστές της Rolex. Μετά από λίγα μόνο χρόνια, η κλίμακα πλατίνας 214270 εξαφανίστηκε. Αντίθετα, ο σχεδιασμός του αντικαταστάθηκε με το νέο Airmaster 116900, το οποίο είναι πιθανώς μια παραχώρηση για την εξισορρόπηση των χαρακτηριστικών κάθε σειράς.

Για να συνοψίσουμε την εξέλιξη του Explorer 1, έχει αναπτυχθεί σταθερά στην καινοτομία. Κάθε αλλαγή έχει δώσει φρέσκο ​​αίμα για να αφυπνίσει τη ζωτικότητα, αλλά μπορεί να διατηρήσει τα κλασικά στοιχεία του καντράν σε όλη τη διαδικασία. Πρέπει να επαινέσω τη Rolex ως μια εταιρεία κατασκευής ρολογιών που προσπαθεί για την αριστεία και ως κορυφαίο εμπορικό σήμα του πολιτιστικού μάρκετινγκ.

Απλό αλλά όχι απλό, σε συνδυασμό με μέγεθος κατάλληλο για ασιατικούς καρπούς, ο Explorer 1 μπορεί να ονομαστεί το πιο ευέλικτο στυλ της σειράς σπορ. Όσοι έχουν μικρότερους καρπούς μπορούν να επιλέξουν 36mm και εκείνοι που τους αρέσουν τα νέα και μεγαλύτερα μεγέθη μπορούν να επιλέξουν 39MM. Με ευέλικτες επιλογές, ένας εξερευνητής μπορεί να σας συνοδεύσει σε ανέγγιχτα μέρη μαζί.