Το Νέο Ρεπλικα Ρολόι Της Blancpain Bathyscaphe Με Πανσέληνο Ημερολογίου

Η Blancpain λανσάρει με περηφάνια το νέο ρολόι φάσης πανσελήνου Bathyscaphe, εξοπλισμένο με την πατενταρισμένη τεχνολογία της μάρκας και έναν εξαίσιο σχεδιασμό – μαύρο κεραμικό βραχιόλι και κεραμική θήκη με μεταλλική υφή υψηλής ποιότητας, σαν αισθητική μαύρη καταιγίδα. Το νέο ρολόι Bathyscaphe με πλήρες ημερολόγιο σελήνης συνδυάζεται με ένα ζωντανό μοτίβο ακτίνων του ήλιου με φωτεινό μπλε καντράν, που δείχνει αυτοπεποίθηση και σπορ στυλ. Το νέο ρολόι φεγγαριού Bathyscaphe έχει μια ποικιλία από βραχιόλια ή ιμάντες για να διαλέξετε, είτε πρόκειται για κεραμικό βραχιόλι, λουράκι NATO ή λουρί από καμβά, τα οποία δίνουν δύναμη, λαμπερά χρώματα και ζωηρή ζωντάνια στο Οικογένεια Bathyscaphe Fifty Fathoms.

Στις αρχές του 1953, το Blancpain Fifty Fathoms, ο πρόγονος των σύγχρονων μηχανικών καταδυτικών ρολογιών, τέθηκε επίσημα στην παραγωγή και κυκλοφόρησε. Μόλις εκτοξεύτηκε, υιοθετήθηκε από επαγγελματίες δύτες και έγινε ένας γνήσια αποκλειστικός καταδυτικός εξοπλισμός. Το 1956, κυκλοφόρησε η σύγχρονη αστική έκδοση του κλασικού ρολογιού Fifty Fathoms, της οικογένειας ρολογιών Bathyscaphe. Σε αντίθεση με τα κλασικά Fifty Fathoms, η οικογένεια Bathyscaphe είναι εξοπλισμένη με μικρότερη διάμετρο καντράν, σχεδιασμένο για καθημερινή χρήση και έχει επαγγελματική λειτουργικότητα για την εξερεύνηση του βυθού. Σήμερα, η οικογένεια προϊόντων Bathyscaphe έχει εισαγάγει ένα πιο δυναμικό ρολόι, συνδυάζοντας γοητευτικά χρώματα με κεραμικά υλικά και αναδεικνύοντας τη δημιουργική του ουσία.

Το καντράν του νέου πλήρους ρολογιού ημερολογιακού φεγγαριού είναι διακοσμημένο με κομψούς μπλε τόνους, που έρχονται σε αντίθεση με τα μαύρα κεραμικά στοιχεία. Η λεπτή χρωματική διαβάθμιση και η διαδικασία γυαλίσματος του μοτίβου με ακτίνες του ήλιου κάνουν το καντράν γεμάτο ζωντάνια, ρέοντας με λαμπερή λάμψη μεταξύ των αλλαγών φωτός και σκιάς, δείχνοντας πλήρως τη φωτεινή προσωπικότητα, ενισχύοντας το οπτικό βάθος και προσθέτοντας εκθαμβωτική λάμψη στο ρολόι. Αυτό το ρολόι μπορεί να αναδείξει την ξεχωριστή προσωπικότητα του χρήστη, η οποία ενισχύεται από την εντυπωσιακή αντίθεση μεταξύ του φωτεινού χρώματος καντράν και της μαύρης κεραμικής θήκης και του βραχιολιού, που αντανακλούν το εκθαμβωτικό φως κάτω από την περαιτέρω λεπτομέρεια της εξαιρετικής διαδικασίας γυαλίσματος της υψηλής ωρολογοποιίας.

Η χρήση κεραμικής τεχνολογίας αιχμής έχει φέρει την οικογένεια ρολογιών Bathyscaphe σε νέα διάσταση και ύψος. Με τις μοναδικές του ιδιότητες, το κεραμικό είναι το ιδανικό υλικό για αυτήν την οικογένεια ρολογιών εμπνευσμένη από την πόλη και αυτή τη φορά παρουσιάζεται για πρώτη φορά με κεραμικό βραχιόλι υψηλής τεχνολογίας.

Ανθεκτικό, εξαιρετικά ανθεκτικό στις γρατσουνιές και υποαλλεργικό, το κεραμικό είναι σχεδόν πέντε φορές πιο σκληρό από τον ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά 25% ελαφρύτερο. Παρά την αναμφισβήτητη υπεροχή του, η περαιτέρω επεξεργασία κεραμικής στο στάδιο Haute Horlogerie, ειδικά σε λεπτό φινίρισμα, είναι αρκετά περίπλοκη. Εκτός από το ότι λαμβάνεται υπόψη η κατά 25% μείωση του όγκου όταν ψήνεται σε θερμοκρασίες άνω των 1400°C και η ανάγκη εργασίας με διαμαντένια εργαλεία, η διαδικασία σατινέ βουρτσίσματος είναι επίσης μια πολύ λεπτή διαδικασία που απαιτεί σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια από τον ωρολογοποιό. Διαφορετικοί ειδικοί γυαλίζουν την όψη κάθε εξαρτήματος ανεξάρτητα, είτε πρόκειται για σύνδεσμο, κούμπωμα ή θήκη.

Τα πρότυπα παραγωγής των βραχιολιών ωρολογοποιίας υψηλής ποιότητας είναι αυστηρά και οι σύνδεσμοι πρέπει να ρυθμίζονται με ακρίβεια, ώστε να μην είναι ούτε πολύ χαλαροί για να εξασφαλίσουν την ομορφιά ούτε πολύ σφιχτές για να ενισχύσουν την πρακτικότητα. Το σφάλμα είναι συχνά ελάχιστο. Επομένως, κάθε σύνδεσμος πρέπει να μετρηθεί προσεκτικά και να ελεγχθεί για να διασφαλιστεί ότι ταιριάζει τέλεια. Αυτό το βραχιόλι χρησιμοποιεί το πατενταρισμένο σύστημα συναρμολόγησης συνδέσμων της μάρκας, το οποίο χρησιμοποιεί καρφίτσες σε σχήμα έκκεντρου για να κλειδώνει σφιχτά κάθε σύνδεσμο, συνδυάζοντας εξαιρετική αντοχή και εξαιρετική άνεση. Το μαύρο όχι μόνο συμπληρώνει το νέο πλήρες ρολόι φεγγαριού ημερολογίου (διάμετρος 43,6 mm, αδιάβροχο βάθος 300 μέτρων) που χρησιμοποιεί για πρώτη φορά μαύρη κεραμική θήκη, αλλά ταιριάζει απόλυτα με το ρολόι τριών χεριών Bathyscaphe και το χρονογράφο flyback, το οποίο διαθέτει επίσης κεραμική θήκη.

Το νέο ρολόι Bathyscaphe Full Calendar Moon Phase έχει την κίνηση 6654.P4. Δείχνει τη μοναδική κληρονομιά του καταδυτικού ρολογιού Fifty Fathoms από τον εμβληματικό σχεδιασμό, όπως η περιστρεφόμενη στεφάνη μονής κατεύθυνσης, και τα μοναδικά προηγμένα στοιχεία ωρολογοποιίας της Blancpain, όπως η σύνθετη λειτουργία εμφάνισης φάσης σελήνης και το αντιμαγνητικό ελατήριο μαλλιών από πυρίτιο.

Το 1952, ο Jean-Jacques Fiechter, τότε συν-διευθύνων σύμβουλος της Blancpain, βίωσε ένα προσωπικό καταδυτικό ατύχημα που τον έκανε να συνειδητοποιήσει την ανάγκη μέτρησης του χρόνου κατάδυσης με ασφάλεια. Η καινοτόμος λύση του ήταν μια περιστρεφόμενη στεφάνη που κλειδώνει και βαθμονομείται ρητά σχεδιασμένη για καταδύσεις, η οποία εγκαταστάθηκε στο ρολόι Fifty Fathoms, τέθηκε επίσημα στην παραγωγή και κυκλοφόρησε στις αρχές του 1953.

Για πρόσθετη ασφάλεια, τα σημερινά Fifty Fathom είναι εξοπλισμένα με περιστρεφόμενη στεφάνη μονής κατεύθυνσης που περιστρέφεται μόνο αριστερόστροφα. το Bathyscaphe, εμπνευσμένο από το αρχικό Fifty Fathoms, διαθέτει επίσης αυτόν τον τύπο στεφάνης, αλλά με έναν κεραμικό εσωτερικό δακτύλιο αντί για ένα κυρτό γυαλί ζαφείρι. Το νέο Bathyscaphe Full Calendar Moon Phase δεν αποτελεί εξαίρεση: η μαύρη κεραμική στεφάνη έχει ρυθμιστεί με έναν βαθύ και τολμηρό μαύρο κεραμικό εσωτερικό δακτύλιο που ταιριάζει με το χρώμα του καντράν. Ο εσωτερικός δακτύλιος είναι επίσης διακοσμημένος με ένα γκρι υγρό μέταλλο που κάνει αντίθεση, τονίζοντας το εντυπωσιακό μπλε ντεγκραντέ καντράν που ακτινοβολεί τον ήλιο. Αυτή η αστική στεφάνη είναι εξαιρετικά ανθεκτική στις γρατσουνιές και κάνει ένα καθαρό «κλικ» κάθε φορά που περιστρέφεται.

Η εικονική επιπλοκή εμφάνισης της φάσης της σελήνης του Blancpain καταλαμβάνει επίσης κεντρική θέση σε αυτό το νέο ρολόι εξοπλισμένο με την κίνηση 6654.P4. Το 1983, μετά την «καταιγίδα χαλαζία», ο Blancpain εισήγαγε ξανά τη λειτουργία εμφάνισης της φάσης της σελήνης, επιδεικνύοντας την εξαιρετική δεξιοτεχνία των μηχανικών ρολογιών και αποδεικνύοντας ότι τα ρολόγια χαλαζία δεν μπορούν ποτέ να αντικαταστήσουν σύνθετα μηχανικά ρεπλικα ρολόγια. Η λειτουργία εμφάνισης φάσης σελήνης έχει γίνει έτσι σύμβολο της αναγέννησης της μηχανικής ωρολογοποιίας. Εκτός από την άμεσα αναγνωρίσιμη λειτουργία φάσης φεγγαριού Blancpain, το νέο ρολόι είναι επίσης εξοπλισμένο με την κίνηση εξαιρετικής απόδοσης 6654.P4. Εκτός από το αποθεματικό ισχύος 72 ωρών λόγω της σχεδίασης διπλής κάννης, είναι επίσης εξοπλισμένο με μια προστατευτική διάταξη ρύθμισης ασφαλείας, που επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίζει την οθόνη του ημερολογίου ανά πάσα στιγμή χωρίς να καταστρέφει την κίνηση. Επιπλέον, οι ωρολογοποιοί ακολουθούν επίσης την παράδοση της προηγμένης ωρολογοποιίας και χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές γυαλίσματος, όπως λοξότμηση, λέπια ψαριού και υφές σαλιγκαριού για να διακοσμήσουν προσεκτικά την κίνηση, η οποία φαίνεται μέσα από την πλάτη από ζαφείρι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ρολόι χρησιμοποιεί επίσης αντιμαγνητικό ελατήριο μαλλιών από πυρίτιο για την προστασία της κίνησης από παρεμβολές από μαγνητικά πεδία.

Στις αρχές του 21ου αιώνα, η εμφάνιση υλικών πυριτίου επέφερε ριζικές αλλαγές στη βιομηχανία ωρολογοποιίας και σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στον τομέα της μέτρησης του χρόνου. Το πυρίτιο έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι εύκαμπτο, στιβαρό, ελαφρύ και εξαιρετικά ανθεκτικό στη διάβρωση αλλά δεν παραμορφώνεται εύκολα. Οι αντιμαγνητικές του ιδιότητες το κάνουν να ξεχωρίζει από άλλα υλικά. Αντιμαγνητικά Οι αντιμαγνητικές ιδιότητες είναι διαδεδομένες στην ωρολογοποιία επειδή διασφαλίζουν αποτελεσματικά την ακρίβεια του ρολογιού.

Στα ρολόγια της δεκαετίας του 1950, ο τροχός ισορροπίας ήταν εξοπλισμένος με ένα μεταλλικό ελατήριο μαλλιών που μπορούσε να μαγνητιστεί, έτσι προστέθηκε ένα μαλακό σιδερένιο αντιμαγνητικό μεταλλικό κάλυμμα για την προστασία της κίνησης από τα μαγνητικά πεδία. Το σύγχρονο ρολόι Fifty Fathoms είναι εντελώς διαφορετικό. Το αντιμαγνητικό ελατήριο μαλλιών πυριτίου επιτρέπει στο πίσω γυαλί ζαφείρι να εμφανίζει την πλήρη μοναδική κατασκευή κίνησης. Χάρη σε αυτό το νέο υλικό, το νέο ρολόι Bathyscaphe Complete Calendar Moon Phase όχι μόνο μπορεί να εμφανίσει με σιγουριά την υψηλής ποιότητας διαδικασία γυαλίσματος της κίνησης αλλά και να παρουσιάσει τέλεια την εξαιρετική απόδοση χρονισμού του ρολογιού.

Ως ζωτικό μέρος του DNA της Blancpain, τα ρολόγια ημερολογιακών λειτουργιών επιδεικνύουν πλήρως την τεχνογνωσία της μάρκας σε σύνθετες λειτουργίες. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η λειτουργία εμφάνισης ημερολογίου του Blancpain έκανε μια ισχυρή επιστροφή ως πλήρες ρολόι ημερολογίου, θέτοντας τα θεμέλια για μια σειρά μεταγενέστερων μοντέλων προβολής ημερολογίου. Είτε πρόκειται για ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο, μια απλή εμφάνιση ημερομηνίας, ένα ετήσιο ημερολόγιο ή ένα διαρκές ημερολόγιο, η ικανότητα της Blancpain να δημιουργεί ρολόγια ημερολογίου είναι το αποκορύφωμα – με το ρολόι Villeret Classic V Series Equation of Time. Το ρολόι Villeret Classic V Series Chinese Calendar, δύο εξαιρετικά σύνθετα ρολόγια, η Blancpain έχει επιτύχει δύο παγκόσμιες διακρίσεις καινοτομίας ορόσημο. Η ευέλικτη και ευμετάβλητη εφαρμογή μηχανισμών ημερολογίου της Blancpain έχει κάνει τη μάρκα «κύριο ημερολογίου» στη βιομηχανία ρολογιών και το νέο ρολόι Deep Submersible Full Calendar Moon Phase αναμφίβολα συμβαδίζει με αυτήν την καινοτόμο παράδοση.